Monet Turussa toimivista yökerhoista vuokraavat tilojaan myös yksityisten käyttöön. Tiloissa voikin järjestää erilaisia juhlia, kuten häät, kihlajaiset, syntymäpäiväjuhlat tai valmistujaiset. Toisaalta myös polttarit ovat suosittuja juhlia, joita varten vuokrataan tiloja käyttöön. Vuokraaja pystyy päättämään myös sen, halutaanko yökerhoon joku artisti tai yhtye esiintymään. Toki vuokraajan tulee itse sopia esiintymisestä muusikon kanssa, mutta tekniset laitteet järjestetään aina yökerhon puolesta.

Kun ollaan etsimässä juhlatilaa yksityistilaisuutta varten, tulee ensimmäisenä miettiä vierasmäärää. Mitä enemmän vieraita on tulossa, sitä suurempi paikka tarvitaan. Sekin vaikuttaa myös, lasketaanko vieraille istuma- vai seisomapaikka. Lisäkriteerinä voi olla ruoka- ja juomatarjoilu. Toiset haluavat tuoda ruoat ja juomat tullessaan, kun taas joillekin on tärkeää, että tarjoilu järjestetään tilan puolesta. Kaikki tilat eivät myöskään suostu siihen, että vuokraaja tuo omia ruokia ja juomia tilaan. Tästä tulee sopia etukäteen vuokratilan kanssa, jotta kummankaan osapuolen puolelta ei ole yllätyksiä tiedossa.

Monesti juhliin toivotaan myös A-oikeuksia. Se ei ole ongelma yökerhojen kohdalla, sillä niiltä kaikilta löytyvät A-oikeudet. Se tarkoittaa siis sitä, että ne saavat myydä alkoholia. Ammattitaitoinen baarimikko, joka osaa tehdä eksoottisia drinkkejä, on erinomainen lisä yksityistilaisuuteen.

Suosittuja vuokratiloja

Yksi Turun suosituista vuokratiloista yksityiskäyttöön on Heidi’s Bier Bar Turku. Sieltä löytyy istumapaikkoja vähän yli 300:lle henkilölle ja seisomapaikkoja 400:lle henkilölle. Baarissa voi siis järjestää suuretkin juhlat. Heidi’s Bier Bar haluaa yhdistää After skin ja Octoberfestin, mikä näkyy kaikkialla baarin sisustuksessa. Baari antaa mahdollisuuden tuoda omat ruoat, mutta juomat sen sijaan tulee ostaa baarista. Baarin erikoisuus on neljän litran torni olutta. Siinä riittääkin juotavaa pidemmäksi aikaa.

Karaokebaari The Kiwi vuokraa tilojaan myös yksityiskäyttöön. The Kiwin omistajajoukosta löytyy suomalaisten lisäksi niin uusiseelantilaisia, autralialaisia, walesilaisia kuin eswatinilaisia. Monikulttuurisuus näkyy myös baarin sisustuksessa. Tilaa vuokrataan yksityisten käyttöön myyntitakuulla. Jos sovittu myynti ylittyy, The Kiwi ei peri erikseen tilavuokraa. On siis itsestään selvää, että baariin ei saa viedä omia eväitä.

Muita suosittuja vuokratiloja Turussa ovat muun muassa Karaokebar Pelimies, Terrassen Mat & Bar sekä monet eri ravintolat. Valinnanvaraa siis riittää.