Koronaepidemia on muuttanut maailmaamme ja sitä kuinka kohtaamme toisiamme. Se on aiheuttanut suuria taloudellisia vaikeuksia niin Ahvenanmaalla kuin koko Suomessa. Tilanne on haastava myös Turussa. Monia yökerhoja on jouduttu sulkemaan tai niiden toimintaa on jouduttu vähintään rajoittamaan. Netissä on levinnyt monia koronavinkkejä, joiden avulla voisi muka saavuttaa turvallisen yökerhokokemuksen, mutta suuri osa näistä vinkeistä on kumottu asiantuntijoiden toimesta. Paras koronavinkki onkin, että vältä yökerhoja epidemian aikana ja keksi tilalle jotakin muuta viihdykettä. Suojelet näin itseäsi ja muita!

Miksi korona tarttuu erityisen helposti yökerhoissa?

Koronan on todettu tarttuvan erityisen helposti juuri yökerhoissa. Tähän on monia syitä. Ensinnäkin yökerhossa ollaan tyypillisesti tiiviisti lähellä toisia, melko pienissä tiloissa. Suosituimpiin yökerhoihin voi joutua jopa jonottamaan ja jo tässä vaiheessa voidaan joutua olemaan lähellä toisia ihmisiä. Turvavälit eivät näin välttämättä toteudu ja virus saa tilaisuuden iskeä.

Yökerhossa yleensä keskustellaan toisten kanssa vilkkaasti. Siellä saatetaan myös laulaa karaokea tai tanssimusiikin tahdissa. On todettu, että kun ihminen laulaa, pääsee koronavirus liikkumaan erityisen kauas. Näin ollen laulamista toisten ihmisten keskellä kannattaa ehdottomasti välttää.

Jos yökerhossa ollaan humalassa, ei oma arviointikyky välttämättä ole parhaassa mahdollisessa tikissä. Tällöin voi helposti käydä niin, että tulee tehneeksi valintoja, joita ei selvin päin välttämättä tekisi, ja joiden kautta tulee ottaneeksi entistä suuremman koronavirustartuntariskin.

Mitä tilalle?

Kun yökerhoihin lähteminen ei ole tällä hetkellä kovin järkevä vaihtoehto, kaipaa moni innokas turkulainen yökerhoilija jotakin viihdyttävää tekemistä tilalle. Netistä löytyvät livestream-keikat ovat yksi hyvä vaihtoehto. Livestreamin avulla keikkatunnelma on nimittäin mahdollista välittää suoraan kotisohvallesi ja pääset nauttimaan keikkatunnelmasta turvavälejä ja sosiaalista etäisyyttä noudattaen. Tilaa kotiin vielä hyvää ruokaa ja viihdyttävä koti-ilta voi alkaa!

Netin kautta voit myös keskustella ystäviesi kanssa verkossa tai nauttia hyvistä elokuvista. Voit myös lukea hyviä kirjoja e-kirjapalveluista, joita löytyy nykyisin erilaisia vaihtoehtoja. Juuri nyt monet Joona Linna -fanit nauttivat Book Beatissa uusimmasta sarjan kirjasta ja tämäkin voi olla oivallinen vaihtoehto perinteisten yökerhokeikkojen jäädessä nyt väliin.